1. مدرس دانشگاه
2. دبیر دبیرستان
3. محقق و پژوهشگر در مراکز پژوهشی
4. روحانی ، مبلغ و پژوهشگر در دروس خارج فقه و حوزه های علمیه
5. مسئولیت های مختلف در قوه قضائیه مانند ، قضاوت و ...
6. وکالت
7. مشاغل نظامی اعم از ارتش ، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی
8. مشاغل امنیتی شامل حفاظت اطلاعات ، گزینش ، حراست و وزارت اطلاعات
9. مشاغل آزاد شامل فنی ، خدماتی ، اداری ، فرهنگی ، هنری ، تجاری و ...
10. تحصیل همراه با شغل در رشته های درسی خاص مانند تربیت دبیر
مسئولیت در سازمان هاو وزارت خانه ها ، حوزه های علمیه ، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مانند : وزارت ارشاد اسلامی ، وزارت امور خارجه ، وزارت امور اقتصادی و دارائی همچنین فراگیری مهارت های موردعلاقه توسط دانش آموزان تا حدی که بتوانند در صورت تمایل به صورت پاره وقت یا تمام وقت در کنار درس و تحصیل به اشتغال و کسب درآمد بپردازند.
رشته علوم ومعارف اسلامی همچون رشته ریاضی، تجربی وانسانی یکی از زیرشاخه های نظری است. دانش آموزان علاقه مند به فراگیری معارف اسلامی می توانند با انتخاب این رشته و ثبت نام در مدارس معارف اسلامی دراین رشته ادامه تحصیل داده و با گذراندن دروس اختصاصی این رشته همچون اصول فقه، عقائد ، احکام ، تفسیر قرآن، اخلاق اسلامی و ادبیات عرب با معارف اسلامی آشنا شوند.
از آنجایی که برای فراگیری علوم و معارف اسلامی قرآن ، حدیث ، تاریخ و تمدن کشورهای مسلمان ، کتب عرفانی ، فلسفه اسلامی و یا تحقیق و مطالعه بر روی فقه و مبانی حقوق اسلامی، آشنایی با زبان عربی یک ضرورت اجتنابناپذیر است. تحصیل در این رشته به دانش آموزانی پیشنهاد می شود که علاوه بر گرایش مذهبی به زبان و ادبیات عرب مسلط بوده و یا به آن علاقهمند باشند.
شایان ذکر است که فارغ التحصیلان این رشته مجاز خواهند بود تا در رشته های دانشگاهی مربوط به گروه ادبیات و علوم انسانی ادامه تحصیل بدهند. همچنین برخی از موسسات آموزش عالی خاص مانند دانشگاه علوم و حدیث، از بین داوطلبین مذکور برای ادامه تحصیل در رشته های مذهبی و اسلامی دانشجو می پذیرد.