مشاور خانواده
امروزه خانواده مهمترین و اثر بخش ترین نهاد اجتماعی به شمار می رود که سنگ بنا و شاکله شخصیتی انسان در آن شکل می گیرد. در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و برنامه درس ملی بر بنیان خانواده بسیار تاکید شده است. تاثیر خانواده در تعلیم و تربیت فرزندان کمتر از اثربخشی مدرسه و نظام آموزشی بر روی دانش آموزان نیست . حضور ، مشارکت و همراهی خانواده ها با مدارس در برنامه های تربیتی و آموزشی موجب تاثیرگذاری و ایجاد انسجام با هدف موفقیت دانش آموزان توسط خانه و مدرسه از اهداف اصلی نظام تعلیم و تربیت می باشد.
هر ساله مدارس در تقویم اجرایی خود ضمن پیش بینی انتخابات و فعالیت های انجمن اولیاء و مربیان ، نشست ها و جلسات آموزش خانواده را پیش بینی نموده ، جلسات کلاسی اولیاء با آموزگاران و دبیران و نیز همکاری و کمک خانواده ها در برنامه های مختلف تربیتی ، فرهنگی ، اردویی، آموزشی و مهارتی برای اولیاء پیش بینی شده است.
مشاوران مدارس در مباحث تحصیلی ، شغلی ، سازشی ، تربیتی و رفتاری ارتباط لازم و ضروری را با خانواده ها برقرار می نمایند.
یکی از راه های ارتباطی مشاوران با خانواده ها بهره برداری از شبکه های اجتماعی ، سایت مدارس و نیز ارسال جزوات ، برشور ها و نشریات خاص است که به دنبال ایجاد و تحکیم ارتباط خانواده با مدرسه و بالا بردن سطح دانش ، بینش و مهارت های فرزند پروری آنان می باشد